ΠΟΕ ΕΟΠΥΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ

efimerida eopyy2

ΠΣΕΥ-ΕΟΠΥΥ

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Αρ.Πρωτ 373
Αθήνα 14/10/2014

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

        Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό, το οποίο είναι δικαίωμα των πολιτών, υποχρέωση του κράτους και δεν πρέπει να υπόκεινται στο νόμο του κέρδους. Τα κράτη είναι υποχρεωμένα να παρέχουν υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους πολίτες τους, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση και την οικονομική τους κατάσταση.

Περισσότερα...

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;;;

Κάποιοι ανακουφίστηκαν από την διαδοχική μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Ξαφνικά κάποια μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, ασφαλιστικές εταιρίες τρίβουν τα χέρια τους καθώς μήνα με το μήνα πολλαπλασιάζονται τα οφέλη τους. Τυχαίο άραγε;; Οι μάσκες πέφτουν. Τα Nοσοκομεία του ΕΣΥ καταρρέουν οικονομικά και όχι μόνο από την εισροή των ασφαλισμένων καθώς και ανασφάλιστων που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Με την έλλειψη διαγωνισμών-προμηθειών χωρίς μηχανοργάνωση (σύστημα LIS) και με την διάλυση του συστήματος των ραντεβού, κατάφεραν οι Μονάδες Υγείας να μην έχουν την επισκεψιμότητα που θα έπρεπε να έχουν. Αμέλεια, δόλος, ανικανότητα, κακή πληροφόρηση, έλλειψη πολιτικής βούλησης; Τί από όλα αυτά συνετέλεσε όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μην λειτουργούν όπως θα έπρεπε για να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον ασφαλισμένο;

Περισσότερα...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2014

ΠΡΟΣ
Ν.Μ.Υ. & Τ.Μ.Υ.-ΠΕΔΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΕΔΥ

        Ο Σύλλογός μας,  ζητά να μας ενημερώσετε για τα παιδιά των συναδέλφων-μελών του Συλλόγου μας που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις το 2014 και εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., προκειμένου να αποφασίσει για την βράβευσή τους.

Περισσότερα...

Ωράριο εργασίας εργαστηριακού προσωπικού του ΠΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΔΥ 
(πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ)
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 -  ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Τ.Κ. 106 72, ΤΗΛ : 210 3642675, 210 3642927
FAX : 210 3642249, e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Αρ.Πρωτ 317 
Αθήνα 26/6/2014
 
 
Θέμα: «Ωράριο εργασίας εργαστηριακού προσωπικού του ΠΕΔΥ».
 
        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συνεδρίασε  στις 11/6/2014, με θέμα ημερήσιας διάταξης το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στα εργαστήρια των Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ.
     
1) Με το Β.Δ. 993/1966 (ΦΕΚ Α’ 271) ορίστηκε (άρθρο 9) ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι, που απασχολούνται εντός των ακτινολογικών θαλάμων, εργάζονται έξι (6) ώρες την ημέρα, από τις οποίες οι τρείς πρέπει να είναι εκτός των ακτινολογικών θαλάμων. Το ίδιο ορίζεται και για τους εμφανιστές, τους παρασκευαστές των μικροβιολογικών εργαστηρίων και τους οδοντοτεχνίτες, που απασχολούνται εντός σκοτεινών θαλάμων μικροβιολογικών εργαστηρίων ή οδοντοτεχνικών εργαστηρίων.
        Σημείωση: Τα ίδια προκύπτουν και από το Γ32/120/οικ.14385/ 18.4.2013 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ.
         Με το Ν.4238/2014 (ΦΕΚ Α’ 38) ορίστηκε: Από την ισχύ του το σύνολο του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ιατρικού, οδοντιατρικού, επιστημονικού, παραϊατρικού, τεχνικού, διοικητικού προσωπικού Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ τίθεται αυτοδικαίως σε καθεστώς διαθεσιμότητας με ταυτόχρονη κατάργηση των θέσεων που κατέχει. Παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας επί ένα μήνα και στη συνέχεια μετατάσσονται/μεταφέρονται, μετά από αίτησή του, με τους όρους και τις προϋποθέσεις του επόμενου άρθρου σε οργανικές θέσεις που συνιστώνται για το σκοπό αυτό από τις Διοικήσεις των αντίστοιχων, χωροταξικά, Υγειονομικών Περιφερειών (άρθρο 16 παρ.1).
        Οι υπάλληλοι, που αναφέρθηκαν, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μετατάσσονται στις ΔΥΠΕ, ύστερα από αίτησή τους, με την ίδια εργασιακή σχέση, σε οργανικές θέσεις, που έχουν, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 17, συσταθεί.
        Συνέπεια των πιο πάνω είναι οι υγειονομικοί υπάλληλοι των ακτινολογικών θαλάμων, οι εμφανιστές των ακτινολογικών εργαστηρίων, οι παρασκευαστές των μικροβιολογικών εργαστηρίων και οι οδοντοτεχνίτες, που είχαν μειωμένο ωράριο πριν από την μετάταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, στον οποίο συνέχισαν να εργάζονται με μειωμένο ωράριο, και μετά την μετάταξη  τους στις ΔΥΠΕ συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις, μεταξύ των οποίων είναι και το μειωμένο ωράριό τους. 

Περισσότερα...